Αυγά

Οι ολιστικές τροφές της Fromm Family περιέχουν ολόκληρα αυγά (χωρίς κέλυφος).

Ένα ολόκληρο αυγό είναι ίσως η πιο γνωστή πηγή πρωτεΐνης και μόνη της τροφοδοτεί το 67% του συνόλου των βασικών αμινοξέων. Τα αυγά προσφέρουν επίσης την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης, κορεσμένων και ακόρεστων λιπαρών οξέων για την ανάπτυξη των μυών και των ιστών. Έχουν υψηλότερα ποσά των καροτενοειδών από ότι τα λαχανικά. Τα καροτενοειδή κρατούν υγιή τα μάτια και βελτίωνουν την όραση. Ο κρόκος του αυγού είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D, που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ισχυρών και υγιών οστών.

Τα αυγά είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και τη διασφάλιση της προστασίας των κυττάρων. Η παρουσία σιδήρου στα αυγά ενισχύει το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κατεπέκταση την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη ενός υγιούς δέρματος και τριχώματος. Επίσης είναι πλούσια σε χολίνη, λεκιθίνη και αλβουμίνη. Η χολίνη ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου και η αλβουμίνη (ασπράδι), που αντιπροσωπεύει περίπου το 67% του υγρού βάρους ενός αυγού, περιέχει περισσότερο από το μισό της συνολικής πρωτεΐνης του αυγού, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, χλώριο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και θείο.