Πρεβιοτικά και προβιοτικά

Τα πρεβιοτικά είναι υδατάνθρακες που παρέχουν μια πηγή τροφίμων για τα προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που ζουν στον εντερικό σωλήνα και στα ζώα και στους ανθρώπους.

    Πρεβιοτικά και προβιοτικά που περιέχονται στις τροφές FROMM GOLD και FROMM CLASSICS:

  1. Lactobacillus Acidophilus (100.000.000 CFU/lb Min)
  2. Bifidobacterium Longum (100.000.000 CFU/lb Min)
  3. Lactobacillus Plantarum (100.000.000 CFU/lb Min)
  4. Lactobacillus Salivarius (100.000.000 CFU/lb Min)
  5. Enterococcous Faecium (100.000.000 CFU/lb Min)

Γιατί τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά είναι τόσο σημαντικά;

Ο εντερικός σωλήνας του σκύλου μας, περιέχει και καλά και κακά βακτήρια. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα σε εξέλιξη μια μάχη για το ποιός θα επικρατήσει. Ένα καλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε είναι, όταν ο σκύλος μας έχει διάρροια, τα κακά βακτήρια ξεπερνούν απλώς τα καλά βακτήρια και το αποτέλεσμα είναι η αδυναμία να απορροφηθεί το νερό από το έντερο και έτσι μπορεί να δούμε υδαρή κόπρανα. Τα προβιοτικά, που συχνά αναφέρονται ως «καλά βακτήρια», προστίθενται στην τροφή για την προώθηση και δημιουργία μιας θετικής εντερικής βακτηριακής ισορροπίας. Μια ισορροπημένη εντερική αποικία αυτών των «καλών βακτηρίων», εξασφαλίζει καλή υγεία στον σκύλο μας.

Έχουν πολλά οφέλη. Αγωνίζονται ενάντια στα επιβλαβή βακτήρια με την παραγωγή φυσικών αντιβιοτικών. Έχουν μια διεγερτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ρυθμίζουν τα επίπεδα των ορμονών και βοηθούν στη μείωση του pH του εντέρου. Συνθέτουν τις απαραίτητες βιταμίνες που απαιτούνται για την καλή υγεία. Μειώνουν την τροφική δυσανεξία και αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας. Αυξάνουν την πεπτικότητα των θρεπτικών συστατικών και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων που παράγουν τοξίνες, ακόμη και καρκινογόνους παράγοντες.

Τα πρεβιοτικά χρησιμοποιούνται για την τροφή των προβιοτικών. Τα πρεβιοτικά βρίσκονται φυσικά σε φυτά όπως τα τεύτλα, τα κελύφη σόγιας και αλλού. Αυτό το ιδιαίτερο είδος της ζάχαρης είναι μη-εύπεπτο. Δεν χωνεύεται και χρησιμοποιείται για ενέργεια σαν κανονικό σάκχαρο, αλλά περνάει από το λεπτό έντερο στο παχύ έντερο όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα προβιοτικά για τροφή. Τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά εργάζονται μαζί και σκληρά για την προώθηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος του σκύλου μας.