Τέφρα

Η τέφρα, που βρίσκεται στις τροφές του σκύλου μας, είναι αυτό που απομένει μετά από την θέρμανση (καύση) της τροφής σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν η τροφή αποτεφρώνεται εντελώς, η πρωτεΐνη, το λίπος και οι υδατάνθρακες καίγονται, αφήνοντας πίσω μόνο τα μέταλλα της τροφής, τα οποία περιλαμβάνουν το ασβέστιο, τον φώσφορο, τον ψευδάργυρο, τον σίδηρο και πολλά άλλα. Το άκαυστο αυτό ανόργανο υπόλειμμα (μέταλλα και βιταμίνες), που παραμένει μετά την αποτέφρωση, και γενικά η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα της τροφής, ονομάζεται τέφρα.

Τα περιεχόμενα της τέφρας, ή τα ανόργανα άλατα που περιέχει, είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία των οστών, των ιστών και των οργάνων των σκύλων. Εάν η τροφή του σκύλου είναι πολύ χαμηλή σε τέφρα, ο σκύλος δεν μπορεί να πάρει τα μέταλλα που χρειάζεται, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Επίσης η τροφή με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε τέφρα μπορεί να περιέχει υπερβολικές ποσότητες βιταμινών και ανόργανων συστατικών που μπορεί να είναι και αυτή επιβλαβής για την υγεία του σκύλου.

Σε γενικές γραμμές, η μέση περιεκτικότητα σε τέφρα από τις επιστημονικές έρευνες και τις πιο εμπορικές τροφές για σκύλους, φαίνεται να είναι κάπου γύρω στο 5%-8%.

Οι ολιστικές τροφές της Fromm Family έχουν περιεκτικότητα σε τέφρα 6.5%.