Διατροφικές συμβουλές

Διατροφικές συμβουλές

Στην Fromm Family πιστεύουμε ότι κάθε σκύλος έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες, μεταβολισμό και προτιμήσεις ή ιδιαιτερότητες. Όλα τα προϊόντα της Fromm Family είναι ειδικά σχεδιασμένα και εγγυώνται τον πλήρη εφοδιασμό του σκύλου σας με όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής. Πιστεύουμε ότι μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή προσφέρει πολλά οφέλη στον σκύλο σας σε μακρύ χρονικό διάστημα.

 • Πόση ποσότητα τροφής πρέπει να δίνω;

 • Η ηλικία, η ράτσα, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας καθώς και άλλοι παράγοντες (κλιματολογικές συνθήκες κλπ) επηρεάζουν την ημερήσια διατροφική απαίτηση και ποσότητα τροφής του σκύλου σας. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν την ποσότητα τροφής που χρειάζεται να ταΐσετε τον σκύλο σας ώστε να τον εφοδιάσετε με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Για τους λόγους αυτούς, η ακριβής ποσότητα των τροφίμων που απαιτείται δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι μια ακριβής επιστήμη. Για παράδειγμα 2 έως 4 φορές περισσότερο ημερησίως χρειάζονται να ταϊστούν τα κουτάβια έγκυες θηλυκές ή τα άρρωστα ζώα. Οι συνιστώμενες δοσολογίες ταΐσματος που αναγράφονται στις συσκευασίες είναι απλά κατευθυντήριες οδηγίες. Σας παρέχουν μια πολύ καλή αρχή ώστε να ξεκινήσετε να προσαρμόζετε την ημερήσια δοσολογία επάνω στις πραγματικές διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Εάν ο σκύλος είναι αδύνατος αυξήστε την ποσότητα, ενώ αντίθετα εάν είναι υπέρβαρος μειώστε την και σίγουρα θα βρείτε την ιδανική μέση ποσότητα διατροφής. Θυμηθείτε δεν υπάρχει κάποια ακριβής επιστήμη να το τεκμηριώνει. Οι καταστάσεις διαρκώς αλλάζουν. Πραγματικά πιστεύουμε ότι εσείς, ως ο “γονέας” του σκύλου σας, έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην συνολική υγεία του σκύλου σας!

 • Πόσες φορές την ημέρα πρέπει να ταΐζω τον σκύλο μου;

 • Φυσιολογικά ένας δραστήριος σκύλος θα ωφελούσε να ταϊστεί 2 φορές την ημέρα. Δύο φορές την ημέρα σημαίνει ότι σε κάθε γεύμα δίνουμε το μισό από την συνολική ημερήσια δοσολογία. Τα χρονικά διαστήματα ταΐσματος πρέπει να είναι με διαφορά 6-8ωρών μεταξύ τους και την ίδια ώρα κάθε μέρα ώστε να αποκτήσουν ένα συνεπή καθημερινό πρόγραμμα σίτισης. Αλλά πάλι αυτό μπορεί να διαφέρει σε κάθε σκύλο. Μερικά σκυλιά τρώνε μια φορά την ημέρα ενώ άλλα καταναλώνουν την ίδια ποσότητα τρώγοντας πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από ένα γεμάτο πιάτο φαγητού που το έχετε αφήσει το πρωί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και ο οργανισμός του σκύλου σε κάθε άτομο διαφέρει ακόμα και σε ίδιας ράτσας, βάρους σκυλιά. Αφιερώστε χρόνο και δουλέψτε με τον σκύλο σας και είναι σίγουρο πως θα σας δείξει τι είναι καλύτερο για αυτόν.

 • Χρειάζεται η σταδιακή μετάβαση της τροφής εάν αλλάξω εταιρεία;

 • Ναι. Το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας έχει το δικό του μοναδικό περιβάλλον. Εναλλάσσοντας δύο ανόμοιες τροφές σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλείται μια ανισορροπία του συστήματος και πολλές φορές μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα. Σας προτείνουμε την σταδιακή αλλαγή της τροφής, ανακατεύοντας μια μικρή ποσότητα της νέας τροφής με την παλιά τροφή για 3 ημέρες. Εκτιμήστε την εικόνα του σκύλου σας και την εικόνα των κοπράνων του. Εάν είναι καλή, συνεχίστε ανακατεύοντας μεγαλύτερη ποσότητα της νέας τροφής με την παλιά για επίσης 3 ημέρες. Εκτιμήστε πάλι την εικόνα του σκύλου και των κοπράνων του. Ακολουθήστε αυτή την διαδικασία μέχρις ότου η νέα τροφή έχει πλήρως αντικαταστήσει την παλιά τροφή. Δεν είναι ασυνήθιστο να χρειαστεί να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δώσετε στον σκύλο σας μεγαλύτερο χρόνο να αφομοιώσει την νέα του τροφή.

 • Μερικές άλλες χρήσιμες συμβουλές

 • Οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που τηρούνται από εσάς και την οικογένεια σας θα πρέπει να εφαρμόζονται και στο σκύλο σας. Διατηρείτε τα δοχεία φαγητού και νερού πάντα καθαρά. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφής υπάρχουν μέσα στο πιάτο προτού βάλετε φρέσκο φαγητό. Το νερό του πρέπει να είναι πάντα καθαρό, διαυγές χωρίς οσμές. Σιγουρευτείτε ότι το νερό που του δίνετε είναι πόσιμο ανθρώπινης κατανάλωσης, διαφορετικά μην του δώσετε από το συγκεκριμένο. Εάν το σκυλί σας είναι σε περιφραγμένο χώρο ή βόλτα χωρίς λουρί μην του επιτρέπετε να πίνει νερό από οπουδήποτε αφού μπορεί να περιέχει βλαβερές ουσίες ιδίως κοντά σε καλλιεργημένες εκτάσεις όπου χρησιμοποιούνται ευρέως φυτοφάρμακα και χημικά.

  Διατηρείστε το σωματικό βάρος του σκύλου σας σταθερό χωρίς να δείχνει υπέρβαρο. Τα υπέρβαρα σκυλιά έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα υγείας. Η σωστή διατροφή και η καθημερινή άσκηση θα διατηρήσει το σκύλο σας υγιή. Προτιμήστε μια ολιστική φόρμουλα διατροφής, με φυσικά συστατικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές ουσίες, υποπροϊόντα και χημικά συντηρητικά που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και μελέτες είναι υπεύθυνα για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών στους σκύλους. Τα συμπληρώματα διατροφής, τα σνακ ή treats προτιμήστε να είναι επίσης φυσικής προέλευσης χωρίς χημικά. Σε περίπτωση που δείτε κάποια αλλαγή στην εικόνα του σκύλου ή στα κόπρανα σταματήστε τα αμέσως αφού πιθανώς να ευθύνονται.

  Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας είναι ασθενής (ίωση, γρίπη κλπ) αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με το φαγητό ή το νερό του σκύλου σας για τυχόν μετάδοση του ιού. Εάν δείτε κάποια μεταβολή στην εικόνα του σκύλου ή στα κόπρανα του (την υφή, το χρώμα ή την οσμή) κρατήστε σημειώσεις αφού αυτό θα βοηθήσει τον κτηνίατρό σας να διαγνώσει σωστά το πρόβλημα και να σας δώσει την σωστή θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

  Πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης της τροφής στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

  Η Fromm Family με την τεχνογνωσία τόσων ετών και την απαράμιλλη ποιότητα των τροφών που παράγει σας εγγυάται και σας προτείνει μια πλήρη, ισορροπημένη διατροφή για τους σκύλους σας.

  Δώστε τους αυτό που τους αξίζει …!!!